Sınavlarda yüksek puan alanların düzenli kitap okuduklarına dikkat çeken uzmanlar, kitabın Türkçe’de 10 soru kazandırdığını söyledi
Geçen yıl yenilenen üniversite sınav sisteminde öğrencileri en çok zorlayan ders Türkçe oldu. Özellikle paragraf sorularının uzunluğundan şikayetçi olan üniversite adaylarına tüyolar ise eğitim uzmanlarından geldi.
Adayların bu yıl da aynı sorunlarla karşılaşmamaları için hergün 1 saat kitap okumalarını öneren uzmanlar, hızlı okuma alışkanlığı getiren, metinlere farklı açılardan bakmayı sağlayan, yorum kabiliyeti kazandıran kitap okumanın YGS’de öğrencilere büyük başarı getireceğini söylediler. Geçen senenin YGS birincilerinin hepsinin başarısını çok kitap okumaya bağladıklarını hatırlatan eğitimciler, bir alışkanlık haline getirilen bu eylemin YGS’de en az 10 soru kazandıracağını belirttiler.
ANALİZ YETENEĞİ SAĞLIYOR
Eğitimciler, gençlerin kitap okumayı zorunluktan değil, severek yapılan bir alışkanlık olarak hayatlarına dahil etmesi gerektiğinin altını çizdi. Uzmanlar, kitap okumanın ders aralarında sağlayacağı zihin rahatlatmasının yanı sıra uzun sorularda dikkat toplama, anlatım bozukluğu sorularında analiz yeteneğini geliştireceğini söyledi. • EBRU BARAN İSTANBUL
İnternet kitabın önüne geçiyor
Demokrat Eğitimciler Sendikası tarafından yaptırılan ‘Türkiye Neden Okumuyor’ anketinden Türkiye’de gençlerin yüzde 10.7’si düzenli kitap okuduğu sonucu çıktı. Gençlerin yüzde 15.9’u iş yoğunluğundan kitap okumaya vakit bulamazken, yüzde 18.2’si de dersler nedeniyle, yüzde 26.8’i arkadaşlarının okuma alışkanlığı olmadığı için, yüzde 28’i de televiyon ve internet yüzünden kitap okumadığını söyledi.
0 yorum:
Yorum Gönder