SBS'de Tercih Dönemi Başladı, Tek Tercih Yapılacak

OKUL TERCİHLERİ BUGÜNDEN İTİBAREN ALINACAK


Bu yıl ilköğretim 8. sınıfı tamamlayarak, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına devam edecek olan öğrenciler OYP'ye göre yerleştirilecek.
MEB'den yapılan açıklamada, OYP'ye göre yapılacak tercih ve yerleştirme işlemlerinde, geçmiş yıllara göre bazı farklı uygulamalar söz konusu olduğundan, yöneticilerin, velilerin, öğretmenlerin ve öğrencilere rehberlik eden diğer ilgililerin, http://oges.meb.gov.tr adresinde yayınlanan tercih ve
yerleştirme e-kılavuzunu özenle ve dikkatle okumaları gerektiğini vurgulandı.
''Özellikle, Tercih Listesinin bir kez düzenleneceği, daha sonra ikinci bir tercih ve/veya düzeltme işlemi yapılmayacağı, tüm yerleştirme işlemlerinin bu tercihe göre yapılacağı dikkate alınarak tercihlerin özenle ve dikkatle yapılması gerekli görülmektedir'' denildi.(BURAYA DİKKAT SADECE BİR DEFA TERCİH YAPILACAK VE DÖRT YERLEŞTİRME BU TERCİHLERE GÖRE BELİRLENECEK)
Geçen yıl uygulanmaya başlanan yedek liste uygulanmasında yeni bir düzenleme ile okulların yedek kayıt listesinde yer alacak öğrenci sayısı artırılmış ve bir öğrencinin birden fazla okulun yedek listesinde yer almasına imkan sağlandığı belirtildi.
Öğrenci velisi tarafından yerleştirme işlemleri için tercihler 8-20 Temmuz 2011 tarihleri arasında en fazla 12 tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih kodlarına göre bireysel olarak elektronik ortamda yapılacak.
Elektronik ortamda tercih yapamayan veliler, tercih ve yerleştirme e-kılavuzunda yer alan ''Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu''nu doldurup imzalayarak okul müdürlüğüne teslim edecek.
Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.(Tercih döneminin son günlerinde onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmenizde fayda var.)
Tercih başvurusunun sadece 1 kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılması gerektiğinin altı çizildi.
OYP'si 196 ve üstü olup tercihte bulunan tüm öğrenciler yerleştirmeye katılabilecek. Yerleştirme işlemleri için öğrenciler 12 tercihe kadar başvuru yapabilecek.(12 adet tercih hakkınız var ve ikinci bir tercih olmayacağı için dikkatli olunmalı)


-YERLEŞTİRME SONUÇLARI 26 TEMMUZ'DA- 
  
OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2011 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini öğrenebilecek.(20 Temmuzda tercihler bittikten 6 gün sonra sonuçlar açıklancak, sonuçlar açıklandıktan 6 gün sonra ise kayıtlar başlayacak )
Yerleştirme işlemi yapılarak öğrencilerin asil ya da mülakat hakkı kazandıkları tercihleri belirlendikten sonra, herhangi bir tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştikleri tercihten daha üstteki tercihleri ile herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrencilerin tüm tercihleri dikkate alınarak yedek yerleştirme yapılacak.
Yerleştirme sonuçları açıklanınca tercihlerinden birini asil olarak kazanan öğrenci, 1-5 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asil olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Kayıt yaptırmamaları durumunda öğrenciler bu haklarını kaybedecek.
Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
OYP'ler öğrencilerin 2009, 2010 ve 2011 yıllarında girmiş oldukları SBS ve bu yıllarda okullarında gösterdikleri başarının tümünü yansıtıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder