"Her Güne Bir Zeka Sorusu" Başlıyor...

Uzun zamandır düşünüp bir türlü gerçekleştiremediğim çalışmalardan biriydi "Her Güne Bir Zeka Sorusu". 9 Haziran 2012'den(yarın) itibaren her gün saat 18:00 da bir soru ve iki önceki günün cevabını paylaşarak en azından az tatili boyunca devam etmeyi düşünüyorum.  Yani her sorunun cevabı iki gün sonra yayınlanacak.

Okulun tatil olmasıyla beraber özellikle öğrenciler için eğlenceli vakit geçirebilecekleri, zihin açıcı sorular olacak. Tabii her yaştan zeka sorularına ilgililer uğraşabilirler, ancak şimdiye kadar öğrencilerimin bu sorularda daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Soruları hem sevenleri için bir egzersiz, hem de öğretmenler için bir kaynak oluşturacak biçimde iki farklı formatta hazırlayıp, paylaşacağım. İlki web sayfası üzerinden okuyup çözebileceğiniz şekilde, diğeri ise bilgisayarınıza indirip, çıktısını alabileceğiniz biçimde. İkinci format aynı zamanda haftanın sorusu olarak sınıf yada matematik panolarında kullanılabilecek biçimde olacak. Cevapları da yine iki formatta paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerde bulduğunuz cevaplarınızı yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Soruların geneli görsel zeka, bazıları ise matematik soruları yada mantık soruları olacak. Soruların ve cevaplarının bulunduğu sayfa linklerini de toplu olarak "Zeka Soruları" sayfamızda bulabilirsiniz. Son olarak; yakında "Bilmece-Bulmaca" sayfasından da günlük bulmacaları takip edebileceğinizin müjdesini de vermiş olayım.

İlgiyle takip edileceğini tahmin ettiğim "Her Güne Bir Zeka Sorusu" yazı dizisinin faydalı olması dileğiyle, şimdiden herkese iyi eğlenceler.

   A. Cihad CANAN
Matematik Öğretmeni

1 yorum:

  1. mümkün olduğunca bende takip edeceğim sizede kolay gelsin şimdiden

    YanıtlaSil